FAQ

Veelgestelde vragen & antwoorden

1. Uit wat bestaat de constructie?

Dit bestaat volledig uit houtskeletbouw uit Noors dennenhout met weerstandsklasse C24.*
Bij grote overbruggingen gebruiken wij stalen balken.

2. Werken jullie met standaard afmetingen?

Neen. Met onze gerobotiseerde productiemachine kunnen we modules fabriceren tot 4,5m breed en 14m lang. Kleinere maten kunnen dus zonder probleem 
Wanneer men een grotere woning nodig heeft van bijvoorbeeld  7m breed op 13m lang  zullen we twee modules koppelen van 3,5m breed x 13m lang.

3. Wat is de levensduur van een modulaire constructie?

Wij werken volgens een traditionele bouwmethode in houtskelet zodat er geen levensduur kan worden bepaald. Gebouwen in houtskelet is een bouwwijze die in vele landen reeds eeuwen is ingeburgerd. Net zoals elke woning moet ze onderhouden worden waardoor de levensduur generaties overleeft.

4. Wat is de kostprijs?

Aangezien we op maat fabriceren naar ieders wens (aanbouw, bijbouw, volledige woning, poolhouse, etc.) ligt het moeilijk een standaard prijs te bepalen. De prijs ligt wel beduidend onder traditionele bouw!
Dit om de reden dat een maximaal deel van de werken wordt uitgevoerd in onze fabricagehal te Halle. Dus geen verloren transport uren waardoor we ook heel wat tijd winnen en bovendien ecologisch bouwen.

5. Wat hebben jullie nodig om te kunnen starten met een prijsofferte?

Wij vragen een kleine schets/plattegrond met een paar afmetingen, breedte en hoogte van ramen en deuren, en hoe u de afwerking ziet van de woning  / aanbouw of een uitgetekend architecten plan. 
Vanaf deze basis werken wij samen met u verdere stappen gedetailleerd uit.

6. Verzorgen jullie ook een volledig uitgeruste module of moet ik als klant voor de binnen afwerking zorgen?

Wij hebben diverse opties Casco , sleutel op de deur of “à la carte”. Casco houdt in dat de module wind -en waterdicht is. Water en afvoer , elektriciteit bekabeling en pvc ramen, deze zijn de minimum voorzieningen.
Sleutel op deur betekend all-in volledig afgewerkt & instapklaar.

*A la carte betekent voor ons dat bovenop een casco bepaalde werken door ons worden voorzien en de rest door de klant.

7. Is houtskeletbouw wel een veilige keuze?

Zeker en vast! Wij werken met stevig en droog Noors dennenhout (38mm dikte, weerstandsklasse C24) dat voldoet aan de strikte bouwnormen.

Bovendien zijn onze binnenwanden oersterk bestaande uit fermacel van 12mm en waar men een last kan ophangen waar men het ook maar wenst zonder extra versteviging ,bovendien is de fermacell 1U brandwerend

Zowel bodem als dak zijn oersterk gebouwd en voorzien van een waterdichte  EPDM membraam met een garantie van 30 jaar.

8. Wat is mogelijk met modulebouw?

Er is heel veel mogelijk met onze modules omdat wij op maat van de klant bouwen. Ons doel is elke module vervoer-, verplaatsbaar te maken maar wel de soepelheid te behouden.  Zo hebben we de mogelijkheid om de modules aan elkaar te koppelen zodat elke constructie mogelijk is !
Door gebruik te maken van metalen balken kunnen we grote doorgang mogelijkheden creëren zoals bijvoorbeeld een grote leefruimte. Een verdiep of een zadeldak structuur is dus geen enkel probleem.

9. Is dit modulair bouwen ecologisch?

De woningen voldoen aan al de energienormen die in 2021 gehaald moeten worden. Wij werken met duurzame materialen, hebben weinig afval op de werf en onze modules zijn geïsoleerd met 17 cm knauf Supafil of PUR  waardoor de isolatiefactor van 0,16 Wm²K wordt bereikt. Daarom is modulair bouwen zeker en vast energiezuinig!

10. Zijn de modules verplaatsbaar?

Ja. onze modules zijn verplaatsbaar indien het een enkele module is.  Hierdoor kan u de module na zijn oorspronkelijk gebruik (voorbeeld tijdelijke kamer) verplaatsen en/of opnieuw ombouwen voor nieuwe doeleinden ( voorbeeld poolhouse) of tweedehands verkopen. Zodra je meerdere modules aan elkaar koppelt is ontkoppelen zonder beschadiging niet meer mogelijk.

11. Voorzien jullie funderingen?

 Ja. Wij werken samen met betrouwbare ervaren partners hiervoor. We hebben 2 soorten funderingen.

1.  Schroefpalen voor de enkele modules.
2. Voor volledige woningen gebruiken wij een ringbeton.

Ook voor sommige aanbouwen is het aanbevolen om een ringbeton te gebruiken. Dit wordt intern bekeken wat de beste oplossing is.

12. Hoe kunnen wij het beste een afspraak regelen? Wat zijn jullie openingsuren?


U kan van maandag tot vrijdag bij ons langskomen in onze kantoren ( Felix Roggemanskaai 7b, 1501 Buizingen) voor meer uitleg. Let op, wij raden u aan om een afspraak te nemen. U kan ook ons contacteren via  info@modulehome.be of 02/306.72.17

*(CE-markering waarmee de fabrikant te kennen geeft dat zijn product voldoet aan de verklaarde prestaties. De CE-markering van structuurhout is noodzakelijk om op ondubbelzinnige en zichtbare wijze de sterkte van het hout te herkennen en om, in geval van betwisting, te kunnen achterhalen wie verantwoordelijk was voor de toekenning van deze prestaties)..

 

 Heb je vragen die nog niet beantwoord zijn op deze pagina?  Contacteer ons gerust via info@carbomat.be

 

ModuleHome
Bezoek onze kijkwoningen & fabricatiehal
Copyrights © 2021 ModuleHome